Wij van Belisol Drechtsteden kunnen uw huis voorzien van nieuwe houten kozijnen op maat.


Hardhouten kozijnen

In ons assortiment hardhouten kozijnen heeft de klant de keuze uit 2 houtsoorten. Het donkere Meranti (niet te verwarren met het standaard aangeboden meranti) en afromosia. Het verschil tussen deze houtsoorten zit in de hardheid van de houtsoort.

Meranti kozijnen zullen minder lang meegaan dan afromosia kozijnen. De verwachte levensduur van Meranti kozijnen ligt op ongeveer 40 jaar, die van afromosia op 55 jaar. De levensduur is uiteraard afhankelijk van het onderhoud, die ook bij Belisol hardhouten kozijnen nodig zijn.

Wat wel prettig is om te weten is dat de Belisol hardhouten kozijnen volledig door en door worden behandeld. Voordat de kozijnen worden samengesteld zijn de lengtes al in 3 lagen grondverf gezet, en na de samenstelling worden de kozijnen in een verflaag van 90 Mu gezet.

Ook in kleur bent u vrij in uw keuze. Iedere ral kleur is leverbaar en tevens zijn combinaties hierin mogelijk.

Zoals in ons complete producten gamma zijn ook bij onze hardhouten kozijnen de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Welke samenstelling u ook in uw gedachte heeft, Belisol kan het realiseren.

Wat zeker niet onbelangrijk is om te weten, is dat het milieu geen hinder ondervind van onze hardhouten kozijnen productie. Al ons hardhout wordt in speciaal aangelegde bossen vervaardigd en op deze manier probeert Belisol ook haar bijdrage te leveren aan het milieu EN de wensen van de klant te realiseren.

Uiteraard beseffen wij ook dat u specifieke vragen omtrent uw renovatie/nieuwbouw plannen heeft. Aan de hand van de situatie en uw wensen kunnen onze adviseurs u uitstekend adviseren. Aarzel niet en neem contact op!!

Klik op de afbeelding voor de informatie brochure

We kunnen trots zijn op een eeuwenlange traditie en dat merkt u.
Houten deuren en kozijnen blijven nog steeds kunstwerkjes
die alleen al door het materiaal een spontane aantrekking hebben.

De verleiding tot hout lijkt wel in onze genen gebakken.
Dit is de grondstof waaruit onze geschiedenis is opgetrokken.
Bij oudere gebouwen laten sommige steden in renovatieprojecten zelfs enkel houten kozijnen en deuren toe. Naar recht en rede, want hout is een uitstekende keuze bij het aanpassen van bestaande woningen, omwille van de rustige, rustieke uitstraling die houten kozijnen en deuren bieden.
Let wel, ook bij nieuwbouw, hoe modern ook, blijft hout steeds een uitstekende keuze.

In alle stijlen thuis

Belisol maakt alle orders volledig op maat. Dit betekent ook dat we alle mogelijke ontwerpen en architectuurstijlen aankunnen.
We gaan hierbij uit van een reeks basisprofielen waarmee u al heel wat kunt combineren en creëren. Daarbij bieden we de mogelijkheid om optioneel allerhande sierlijsten of gefreesde details aan te brengen, afhankelijk van uw voorkeur. Zo kunt u probleemloos grijpen naar zowel een klassieke, moderne, retroof een renaissancestijl; u kunt uw eigen voordeur personaliseren met het brede plankenmotief of met fraaie klassieke panelen met sierlijsten. Ook glas in lood met uw eigen creaties kan perfect in dubbelglas verwerkt worden, om zo te resulteren in uw eigen, unieke voordeur. Wij voeren uit wat u wilt, met de grootste zorg en aandacht voor de duurzaamheid, de kwaliteit en verfijnde afwerking.

De kleur van hout

Houten kozijnen en deuren zijn prachtig in hun natuurlijke kleur, maar laat dat u niet verhinderen verder te denken wanneer dat beter bij uw woning past. Hout kunt u immers probleemloos in alle mogelijke kleuren verkrijgen, maar u kunt het hout eveneens met transparante lak het uiterlijk van ondermeer teak, notenhout, eiken of afromosia meegeven.
Belisol levert de kozijnen desgewenst voorbehandeld. De houten profielen worden dan door ons voorzien van een dubbele drenking, zodat het hout goed geïmpregneerd is en het onderhoud sterk vereenvoudigd wordt. Wilt u zelf de volledige eindbehandeling voor uw rekening nemen, dan kan dat uiteraard ook. Een extra voordeel bij houten kozijnen en/of deuren is dat u ze, wanneer u maar wilt, in een andere kleur kunt zetten. Kleurtendensen wijzigen hoe dan ook door de jaren heen en geef toe, een andere tint geven aan uw kozijnen en deuren, kan uw woning in een nieuw jasje steken.

Afgewerkt tot op de nerf

Hout leent zich van oudsher tot gedegen vakmanschap. Dit vindt u terug in ons uiterst verzorgde afwerkingsniveau van glaslijsten tot deurpaneelvullingen. Het productieconcept is zo opgebouwd dat alle verbindingen harmonieus verwerkt zijn zonder zichtbare bevestigingen. Bij Belisol kunt u trouwens kiezen uit een bijzonder ruim assortiment raamen deurbeslag die u ongetwijfeld zullen inspireren.

Uiterst persoonlijk

Hout laat zich zeer gemakkelijk individualiseren. Ook voor hoog kwalitatieve houtsoorten kunt u eigen ontwerpen en aanpassingen realiseren.

Natuurlijk natuurvriendelijk

Belisol probeert bovendien zoveel mogelijk zijn hout af te nemen bij speciale plantages, zodat daarvoor geen roofbouw wordt gepleegd op de oerbossen. Dankzij deze plantages is hout trouwens het enige bouwmateriaal dat van nature vernieuwbaar is. Ook de omzetting van boom tot bouwhout is een bijzonder energiezuinig proces, dat slechts 30 kW per meter vergt.

Het geringe onderhoud van tophout

Het vooroordeel dat houten kozijnen meer onderhoud vergen dan kunststof of aluminium is voor een deel achterhaald door de nieuwste technieken op het gebied van eindbehandeling. Ultramoderne spuittechnieken zorgen er op een ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke wijze voor dat wij een onderhoudsarm eindproduct kunnen afleveren. Bij Belisol ijveren we bovendien voor een optimale houtkwaliteit met een minimum aan groeven waardoor het eveneens onderhoudsvriendelijker wordt.

De oppervlaktebehandeling gebeurt vóór de montage van het beslag en de dichtingen. Zo worden ook die plaatsen beschermd die na de inbouw onbereikbaar zijn, zoals het hout dat verborgen zit achter het metselwerk of achter het glas. We werken hierbij met een dubbele drenkingslaag (2 grondlagen) op waterbasis in een vloedcabine. Tussen drenking en afwerklaag krijgt het hout nog een grondige schuurbeurt. Vervolgens wordt in uiterst moderne spuitcabines de afwerklaag (kleur), die u zelf hebt gekozen, aangebracht. Deze werkwijze biedt u een constante en duurzame kwaliteit, die het hout langdurig tegen ongedierte, UV-straling of andere noodlottige weersomstandigheden beschermt.

Een demonstratie van isolatie

Hout is op zich al een uitstekende, natuurlijke vocht- en warmteregelaar, die zowel thermisch als akoestisch zeer goed isoleert. Wanneer het dan nog eens in een uitgekiend ontwerp wordt toegepast, is het voordeel optimaal. De deurvullingen, tussen de twee houten deurpanelen, worden steeds uitgevoerd met een geïsoleerde kern. Het gebruik van twee rubberen dichtingen op het beweegbare deel van het raam of de deur zorgt voor een perfecte afdichting.

Veiligheid

Belisol-deuren bevatten een speciaal systeem tegen kromtrekking: hiervoor wordt er zowel in de deurstijl als het deurkozijn een aluminium lat ingebouwd, die tevens een bescherming tegen inbraak biedt. Al onze deuren zijn bovendien standaard uitgerust met een 3-puntsveiligheidsslot. Alle deuren kunnen desgewenst uitgerust worden met veiligheidscilinders tegen doorboring.