Belisol Drechtsteden heeft grote ervaring in het plaatsen van duurzame en onderhoudsvrije aluminium kozijnen.


Aluminium kozijnen

In ons gamma van aluminium kozijnen zijn de keuzes net als in houten- en kunststof kozijnen bijna eindeloos. Ook in het model waarin de aluminium kozijnen worden gemaakt zijn meer keuzes mogelijk als in ons hout en PVC gamma. Zo kunt u kiezen tussen strak, modern, design, klassiek, wat u wilt en uiteraard wat er bij uw pand past.

Zoals iedereen wel weet is aluminium een geleidend metaal. En in de vorige generaties aluminium kozijnen was condens aan de binnenzijde van uw kozijnen meer een regel dan een uitzondering. Met Belisol aluminium kozijnen behoort ook dit tot de verleden tijd. Door de kracht van aluminium met kunststof te combineren verhelpen wij dit fenomeen. Alle aluminium profielen die aan de buitenzijde van de kozijnen zitten raken nooit het aluminium aan de binnenzijde. Dit heet “een koude brug”.

In de keuze van kleuren bent u natuurlijk vrij om te kiezen. Iedere Ral kleur is mogelijk.

Door al deze punten kunt u uw renovatie/nieuwbouw volledig naar wens en naar eigen inzicht laten invullen. Uiteraard kunt u ook de expertise van ons inschakelen. Onze adviseurs kunnen u verschillende mogelijkheden tonen en uit eigen ervaring adviseren. Neem contact met ons op of bezoek onze uitgebreide showroom!!

Klik op de afbeelding voor de informatie brochure

Met aluminium haalt u zowel degelijkheid als elegantie in huis en kiest u voor een slanke, lichte en toch superstevige constructie. Aluminium heeft dan ook heel wat troeven achter de hand, waarvan, bij Belisol, vooral de esthetische mogelijkheden opvallen.

Belisol, onderlegd in aluminium, hout en pvc, weet de sterkste punten van aluminium extra te benutten en uit te werken tot de mooiste en meest verfijnde profielen.

Geniet van de voorbeelden in deze brochure en laat u inspireren. U zult zowel de kracht als de sierlijkheid van aluminium ontdekken, versteld staan van de thermische en geluidsisolerende waarde, en wegdromen van de onderhoudsvriendelijke, milieuvriendelijke en veilige kwaliteiten van de Belisol-profielen.

De tijdloze allure van aluminium

Met zijn aluminium aanbod geeft Belisol u een uiterst elegant en stijlvol assortiment. De mogelijkheden zijn er vrijwel onuitputtelijk en zowel toepasbaar bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Zo is Belisol aluminium in een hele reeks RAL-kleuren* verkrijgbaar: zowel in een gladde, gemoffelde uitvoering als in een unieke, krasbestendige structuurlak (twee-componentenlak). Bovendien kunt u een andere uitvoering en kleur kiezen voor de binnen- en de buitenkant: we spreken dan van bicolor profielen.

Het spreekt voor zich dat aluminium, met zo’n grote waaier aan mogelijkheden, aan vrijwel elke esthetische wens kan voldoen. Klassiek, rustiek of geraffineerd hedendaags? Belisol kan u ongetwijfeld een perfect passend profiel presenteren.

Ook de zichtbare delen van het hang- en sluitwerk worden standaard in de kleur van de profielen gemoffeld. De tijdloze allure van aluminium

* Een RAL-kleur is een gestandaardiseerde kleur die internationaal wordt gehanteerd.

De merite van Elite

Naast de kleuren en de uitvoering kunt u bij Belisol ook de vorm van het profiel zelf uitkiezen.
Zo kunt u een keuze maken uit:
■ het klassiekere standaardprofiel, met zijn fraaie afgeronde hoekjes en de iets naar binnen liggende raamvleugels;
■ het elegante ellipsvormige profiel, dat een uiterst zacht karakter uitstraalt;
■ het romantische retro-profiel, dat zich perfect laat inpassen in een rustieke stijl;
■ en het unieke Elite-profiel, dat een strakke sierlijkheid tentoonspreidt en deze aluminium reeks kwalitatief optilt naar ons absolute topproduct, door de uitzonderlijke diepte.

Dit laatste Elite-profiel hanteert een strakke lijn en een eerlijke eenvoud op een bijzonder kunstige wijze. Het fijne lijnenspel en het gelijk liggen van de raamvleugel en het vaste kader prikkelen meteen. Op het Elite raam vindt u nergens afwateringskapjes. Voor de Elite-reeks is immers een niet-zichtbare waterafvoer ontworpen, zodat het slanke en strakke design van dit profiel ten volle tot uiting komt.

Renaissance par excellence

Aluminium en landhuisstijl, het lijkt niet te combineren, maar met de profielen van Belisol krijgt u het toch schitterend voor elkaar. Gebruikmakend van de retroprofielen, enkele speciale sierlijsten en bijhorende verdelingen van het glas, krijgt u die romantisch luxueuze stijl die we associëren met de warmte van een nostalgisch verleden.

De zorg voor het detail

Mooie, zorgvuldig gekozen kozijnen vragen ook om een gelijkaardige afwerking. Daarom stelt Belisol ook een breed gamma aan afwerkingmogelijkheden voor. Zo kunt u bij uw aluminium kozijnen en deuren ook siergrepen, in plaats van standaardgrepen kiezen.
En bij de verdelingen van het raam heeft u eveneens een ruime keuze:
■ ‘verdelingen tussen het glas’: de verdeling bevindt zicht tussen de twee glaslagen;
■ ‘verdelingen op het glas’: de verdelingen worden op de binnen- en buitenzijde van het glas aangebracht, waarbij u kunt kiezen voor tijdloze, eenvoudige profielen of retro-verdelingen;
■ ‘glasdelende verdelingen’: door middel van tussenstijlen worden kleine glasoppervlakken gecreëerd.

Onderhoudsvriendelijk

Gelakt of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. Er ontstaan nooit spleten of schilfers waarin het vuil zich zou kunnen opstapelen. Het aanschaffen van Belisol aluminium kozijnen bespaart u dan ook meteen onderhoudskosten, want schilderen of lakken is helemaal niet nodig.

Door de oppervlaktebehandeling zijn de Belisol profielen uiterst gebruiksvriendelijk. Er zijn drie oppervlaktebehandelingen mogelijk:
■ De vlakke moffeling: hierdoor krijgt het profiel een glad oppervlak.
■ De moffeling met structuurlak: dit is een lak met een korreltje, waardoor u een “korrelig” oppervlak krijgt. Kiest u voor de structuurlak (tweecomponentenlak), dan is het oppervlak even kleurvast en bovendien nog krasbestendiger.
■ Anodisatie: hierdoor blijft de metaaltint behouden.

Kiest u voor het moffelprocédé dan is de verf in het aluminium gebakken, waardoor u een zeer sterke laklaag krijgt, die de verf nooit los laat. Deze afwerklagen hebben als bijkomend voordeel dat de natuurlijke oxidatie van aluminiumprofielen hier niet optreedt.

Licht en stevig

Aluminium is buitengewoon sterk. De profielen zijn zo stabiel dat ze gemakkelijk vrij grote overspanningen aankunnen.

Belisol accentueert deze stevigheid door de dikte van de profielen optimaal te kiezen. De 70 mm (standaard Belisol profielen) en 78 mm (exclusieve Elite profielen) profielen verzekeren een nauwelijks te evenaren sterkte en stabiliteit. Dit geeft u de mogelijkheid om extra grote raamoppervlakken te integreren, met behoud van elegantie.

Veilig

Bij Belisol hechten we veel belang aan inbraakpreventie. Het hang- en sluitwerk is dan ook van hoogwaardige kwaliteit. De kozijnen worden met een meerpuntssluiting gesloten.

Op bijna alle opendraaiende en draai-kiep ramen worden standaard inbraakvertragende sluitnokken geleverd, en alle Belisol deuren bevatten standaard een 3-punt-haakslot.

De glaslatten zijn bovendien onzichtbaar bevestigd, met een grote opdek van de vleugel op het kozijn en een verhoogde inklemming van het glas.

Het Elite profiel is zo ontworpen dat kozijnen en deuren niet gemakkelijk met staven of schroevendraaiers zijn open te breken, wat inbraakvertragend werkt.