Belisol Drechtsteden, Kozijnen, Deuren, Dakkapellen, Overkappingen, Zonwering


Beveiliging

Verbeter de inbraakveiligheid van uw kozijnen en deuren

Iedereen heeft jammer genoeg wel familie, vrienden of kennissen die ooit eens het zeer onaangename bezoek van inbrekers gehad hebben. Erger nog, u heeft het zelf ook al moeten doorstaan. Dan heeft u waarschijnlijk al de nodige stappen ondernomen om uw woning beter te beveiligen. Heeft u dat nog niet gedaan, dan kan u beter voorkomen dan genezen. Wij leggen uit waarom de inbraakveilige deuren en kozijnen van Belisol het de inbrekers moeilijk maken en wat u daarnaast nog kan doen als extra maatregel.

Wilt u uw eigendom goed beschermen? Dan kunnen wij u bij Belisol helpen door middel van een inbraakveilige voordeur en kozijnen die bovendien over het Politiekeurmerk Veilig Wonen* beschikken en dit zowel voor de aluminium kozijnen als de PVC kozijnen.


Hieronder sommen wij de belangrijkste inbraakwerende eigenschappen van onze kozijnen op:

 • De Belisol kozijnen beschikken over afsluitbare krukken. Dit wil zeggen dat u de krukken van uw kozijnen op slot kan draaien, net zoals bij uw deuren.
 • De meerpuntsluiting van de kozijnen houdt in dat de vleugel van de kozijnen door minstens één nok per zijde in het profiel vasthaakt. Een inbreker gaat niet veel zin hebben om de vier punten te forceren: dat neemt te veel tijd en te veel moeite in beslag.
 • De nokken die Belisol levert, zijn paddestoelnokken. Deze hebben het voordeel ten opzichte van gewone rolnokken dat ze beter inhaken. Dit zorgt voor meer grip en wrijving en maakt het dus ook moeilijker om los te wrikken (zie ook de afbeelding bij dit artikel).
 • De beglazing van de kozijnen kan bestaan uit veiligheidsbeglazing. Misschien bent u beter bekend met de werking van gelaagd glas: het glas kan gebroken worden, maar valt niet in stukken uit elkaar. Een sterke en taaie folie maakt inbreken ontzettend tijdrovend en dat is een reden te meer om helemaal niet aan de inbraak te beginnen.
 • Inbrekers durven zich ook al eens aan de hoekverbindingen van kozijnen te wagen. Bij verouderde modellen kunnen deze het snel begeven en toegang verschaffen tot de woning. Dankzij de bijzondere bevestigingswijze van de Belisol kozijnen zijn deze hoekverbindingen sterke plekken die meer dan voldoende weerstand bieden.
 • Heeft u aan de achterkant van uw woning een grote schuifpui staan? Bent u bang dat ze via deze weg binnen willen? De Belisol schuifpuien bezitten uittilbeveiligingen. Dankzij dit systeem kan de schuifpui onmogelijk uit de rails getild worden!
 • De glaslatten die de beglazing vastzetten in het kozijn, zijn aan de binnenzijde van het kozijn bevestigd. Een eventuele inbreker kan er gewoon niet aan en kan dus niet het glas zelf uit het kozijn verwijderen.

Nog een goed middel ter bescherming van uw kozijnen zijn rolluiken, al zijn deze alleen niet afdoende. Rolluiken zijn sterk inbraakwerend als ze neergelaten worden. Overdag worden er helaas evenzeer inbraken gepleegd en dan verliezen uw rolluiken hun inbraakwerende functie: altijd in het donker zitten is namelijk geen optie. Combineert u rolluiken met stevige kozijnen, dan kan u toch gerust slapen.

Naast uw kozijnen kunnen inbrekers ook de deuren van uw woning viseren. Ook hier hebben de Belisol inbraakveilige deuren aanzienlijke voordelen.

 • De deur kan uitgerust worden door middel van een veiligheidscilinder. Dit betekent dat het slot uit gehard staal bestaat en dus beschermd is tegen het doorboren.
 • Dankzij een rosetplaat wordt de toegang tot de cilinder beperkt, met andere woorden de cilinder steekt niet uit en kan dus niet losgewrikt worden.
 • Bij PVC deuren zijn de sloten verwerkt in een aluminium afwerkingslat van het deurkozijn zelf.
 • Tenslotte wordt uw inbraakveilige voordeur met minstens drie deurscharnieren geplaatst. Deze blokscharnieren zijn zo uitgevoerd dat het uittillen van de deur onmogelijk wordt.

Naast deze lange lijst voordelen kan u er zelf ook voor zorgen dat deuren en kozijnen steeds goed afgesloten zijn. Laat zeker geen sleutels op de sloten steken en verberg ze ook niet onder deurmatten of in bloempotten. Inbrekers kennen deze plaatsjes maar al te goed.

Bent u of een vakman enkele werken aan de woning aan het uitvoeren, berg dan ladders of ander klimmateriaal ’s avonds goed op. Gaat u op vakantie, dan kan u afspreken met uw buren dat zij een oogje in het zeil houden.

Timers kunnen ervoor zorgen dat er binnen of buiten verlicht wordt tijdens uw afwezigheid en het spreekt voor zich dat een inbreker niet graag in de schrijnwerpers staat.

Tenslotte kan u best ook even een inventaris opmaken van uw waardevolle spullen, eventueel aangevuld door foto’s.

Wenst u meer informatie of heeft u bijkomende vragen, neemt u dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen.